YAYIN DEĞERLENDİRME

Muzaffer Doğanbaş, Hacı Bektaş Veli Velâyetnâmesi, Dört Kapı Yayınları, İstanbul, 2020.

Main Article Content

Cem ERDEM
Adam Mickiewicz University, Doğu Bilimleri Enstitüsü, Türkoloji Bölümü
Atıf: Erdem, Cem. "Muzaffer Doğanbaş, Hacı Bektaş Veli Velâyetnâmesi, Dört Kapı Yayınları, İstanbul, 2020.". TÜRK KÜLTÜRÜ VE HACI BEKTAŞ VELİ ARAŞTIRMA DERGİSİ / (): 665-668. .

Zotero Mendeley EN EndNote

Özet

Muzaffer DOĞANBAŞ, 2020. Hacı Bektaş Veli Velâyetnâmesi, İstanbul.
 
Hacı Bektaş Veli Velâyetnâmesi isimli bu eser Muzaffer Doğanbaş tarafından 2020 yılında ‘Dört Kapı Yayınevi’nden çıkmıştır. Çalışmaya kaynaklık eden yazma nüsha, yazarın Amasya’nın Göynücek İlçesine bağlı Çulpara Köyündeki eski evinin yıkılan çatısında açığa çıkmıştır. Eser, Hicri 1303 yılı Ramazan ayında (Miladi: Haziran-Temmuz 1886 yılında); “Alancık Karyesinden İnce Ali Oğlu Molla Sadık Efendi” adlı kişi tarafından istinsah edilmiştir. Yazma nüshada; Hacı Bektaş Veli, Koyun Baba ve Piri Baba Velâyetnâmelerine yer verilmiştir.
Üç velinin menkıbelerini içeren bu nüsha, toplam (155) yapraktan oluşmaktadır. Sayfalar, 24 x 17 cm ebatlarındadır. Harekesiz olarak yazılmış olan eserin ilk bölümünde Hacı Bektaş Veli Velâyetnâmesi, ikinci bölümünde Koyun Baba Velâyetnâmesi ve üçüncü bölümünde ise Piri Baba Velâyetnâmesi yer almaktadır.Yazma nüshanın son bölümünde yer alan Piri Baba Velâyetnâmesi 2012 yılında yayımlanmıştır. Yazma nüshanın ikinci bölümündeki Koyun Baba Velâyetnâmesi ise Dört Kapı Yayınevi tarafından 2015 yılında yayımlanmıştır.
 

Article Details